Kochasz gotować? Kolekcja naszych noży kucharza sprawi, że poczujesz się niczym prawdziwy szef kuchni!
Nóż kucharza to uniwersalne narzędzie, którego nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Doskonale nadaje się do większości zadań: od krojenia, przez siekanie, aż po plastrowanie, dzięki czemu proces przygotowywania żywności staje się prostszy i przyjemniejszy. Nasza propozycja wyróżnia się ciekawym, ergonomicznym designem – trójkątne uchwyty świetnie leżą w dłoni, zapewniając wysoki komfort pracy. Na uwagę zasługuje również charakterystyczne "bezszwowe” spojenie ostrza z uchwytem, które znacząco zwiększa zwiększa higienę użytkowania.
Szczegóły produktu:
- nóż zaprojektował niemiecki inżynier Ferdinand Alexander Porsche, który opracował koncepcję samochodów Porsche 911 i Porsche 904, we współpracy z szefem kuchni Jörge Wörtherem,
- całość wyprodukowała znana i ceniona japońska firma Chroma,
- ostrze wykonano z wysokiej jakości, wysokowęglowej stali nierdzewnej 301, co przekłada się na trwałość oraz odporność na uszkodzenia,
- stal nierdzewna wykazuje zwiększoną odporność na korozję, dzięki czemu doskonale radzi sobie z trudnymi warunkami panującymi w kuchni,
- zanurzona w nożu metalowa kuleczka wyznacza granicę między uchwytem a ostrzem, więc użytkownik ma lepszą kontrolę nad nożem i nie zrobi sobie krzywdy, chwytając za ostrą krawędź,
- nóż nadaje się do pracy z wędlinami, surowym mięsem, serami, a także warzywami,
- nóż fantastycznie sprawdzi się w roli prezentu zarówno dla profesjonalnego kucharza, jak i domowego pasjonata,
- nożem nie można rąbać kości, piłować twardych materiałów (np. mrożonek, rzeczy niejadalnych), rzucać, otwierać puszek, podważać kapsli etc.,
- możliwość wyboru jednego z trzech rozmiarów: 240 mm, 200 mm lub 142 mm,
- kolor: srebrny.
Jak dbać o noże Type 301:
- nie należy myć w zmywarce,
- po umyciu bieżącą wodą, należy wytrzeć je do sucha, aby nie powstały przebarwienia,
- należy je odpowiednio odkładać - w taki sposób, aby czubek noża nie miał styczności z twardym podłożem, najlepiej trzymać nóż w miejscu do tego przeznaczonym,
- należy je ostrzyć regularnie na specjalnie do tego przeznaczonym kamieniu.